Comentariile la regula propusă de la agenția de sănătate și servicii umane (HHS) au fost trimise săptămâna aceasta

Premiul Nobel pentru chimie, care onorează uneori și progresele în știința medicală de bază, urmează să fie anunțat miercuri.

WASHINGTON – Propunerea guvernului federal de a interzice compensarea pentru o metodă specifică de donare a măduvei osoase a atras răspunsuri aprinse atât din partea susținătorilor, cât și a opozanților.

Administrația pentru resurse și servicii de sănătate (HRSA) din octombrie a propus transformarea celulelor stem din măduva osoasă în circulație ca organ uman, ceea mod de administrare urotrin ce ar interzice astfel plățile către donatori. Comentariile la regula propusă de agenția pentru sănătate și servicii umane (HHS) s-au prezentat săptămâna aceasta.

Controversa provine din modul în care este colectată măduva osoasă. În mod tradițional, un ac este introdus în măduva osoasă pentru a extrage lichid care conține celule stem hematopoietice (HSC). Aceste celule sunt transplantate la destinatari după filtrare.

Compensația pentru persoanele care donează prin această metodă este deja interzisă în temeiul Legii naționale privind transplantul de organe din 1984 (NOTA), care interzice compensarea donatorilor de organe umane; infractorii riscă o amendă de până la 50.000 de dolari și 5 ani de închisoare. Definiția legii a organului include "măduva osoasă … sau orice altă parte a acestuia."

Cu toate acestea, sub o metodă numită afereză a celulelor sanguine periferice, donatorii primesc injecții pentru a stimula producția de HSC. HSC sunt colectate printr-o mașină de afereză din venele centrale ale donatorilor înainte ca sângele rămas să fie returnat.

Unele locuri, inclusiv o organizație nonprofit din California numită MoreMarrowDonors.org, au dorit să acorde până la 3.000 de dolari în burse, indemnizații de locuință sau cadouri pentru caritate pentru donatorii de rase mixte și minoritare de măduvă osoasă care au donat folosind metoda afereză. Diferenți susținători ai unei astfel de despăgubiri, inclusiv părinții copiilor cu leucemie și anemie aplastică, au intentat un proces preventiv, spunând că interdicția compensației NOTA este neconstituțională dacă ar fi aplicată aferezei.

Au pierdut în instanțele inferioare, dar în martie 2012, Curtea de Apel al nouălea circuit a fost de acord cu reclamanții, considerând că donatorii ar putea fi despăgubiți dacă se folosește metoda aferezei. Instanța "a respins argumentele guvernului potrivit cărora măduva osoasă include HSC în sângele periferic," HRSA a menționat în introducerea propunerii sale și a spus că nu era posibil ca Congresul să intenționeze să interzică plata pentru afereză, deoarece nu fusese încă dezvoltată când legea a fost adoptată în 1984.

Ca urmare, HRSA a propus acum modificarea definiției "măduvă osoasă" astfel încât interdicția de compensare să nu depindă de metoda de colectare.

Societatea Americană de Hematologie (ASH) și Societatea Americană de Histocompatibilitate & Imunogenetica (ASHI) a spus că este de părere că plata pentru donații poate interfera cu ceea ce este cel mai bun din punct de vedere clinic pentru pacient și poate ridica îngrijorări cu privire la ceea ce este mai bun pentru siguranța pacienților și calitatea îngrijirii.

ASHI a scris în comentarii către HRSA cu privire la regula propusă că "un corp semnificativ de dovezi arată că donatorii compensați au mult mai multe șanse să rețină informații medicale importante pentru a obține plata."

Mai mult, plata pacienților pentru metoda aferezei, lăsând în același timp metodele tradiționale necompensate, poate determina donatorii să aleagă procedura de plată – indiferent de judecata medicală.

Banii pot, de asemenea, alunga donatorii de pacienții săraci și de cei capabili să plătească, creând astfel dileme etice.

"Spre deosebire de utilizarea clinică, [ASH] sprijină compensarea pentru persoanele care donează celule de măduvă sau de sânge periferice pentru cercetarea științifică critică care avansează domeniul transplantului," Președintele ASH, Janis Abkowitz, MD, a scris în comentarii la regula propusă.

Avocații pacienților, pe de altă parte, și-au exprimat indignarea față de extinderea propusă a interdicției în comentariile adresate agenției.

"Este rezonabil să presupunem că dacă donatorii de HSC au fost în mod rezonabil despăgubiți pentru timpul lor, aprovizionarea cu acest țesut va crește și va ajuta pacienții care au nevoie de aceste celule să trăiască," Immune Deficiency Foundation, o organizație de susținere a pacienților din Towson, MD, a scris. "Este greu de imaginat de ce SUA ar dori o politică de sănătate care să diminueze în mod intenționat oferta de HSC disponibile pentru transplanturile de măduvă osoasă și să [pună] în pericol viața pacienților."

Doar 2% din populația Statelor Unite sunt donatori HSC înregistrați și mulți nu continuă donațiile chiar și atunci când sunt solicitați, a spus grupul.

Navneet Majhail, MD, director al Programului de transplant de sânge și măduvă al Cleveland Clinic, a scris și în sprijinul regulii propuse.

"Decizia de a utiliza HSC colectate din măduva osoasă față de sângele periferic este extrem de complexă și este luată de medic luând în considerare diagnosticul pacienților, starea bolii și riscul de complicații," A scris Majhail. "Regula propusă va ajuta foarte mult îngrijirea pacientului lăsând decizia de a alege sursa HSC în sarcina medicului și a pacientului."

Brenda Cooper, MD, hematolog la Centrul Medical de Cazuri al Spitalelor Universitare din Cleveland, a declarat că există un număr tot mai mare de modalități de a colecta donații de măduvă osoasă și de a crea potriviri mai bune, ceea ce face ca plata să nu fie necesară.

"Cred că numărul de donatori potențial utilizabili pe care îi veți recruta plătind pe cineva probabil nu va îmbunătăți sistemul care este în prezent pus în aplicare," a declarat ea pentru MedPage Today într-un interviu video.

Deși mai puțin invazivă decât aspirația, afereza are efecte secundare potențiale ale medicamentelor care stimulează HSC, inclusiv ruptura splinei și numărul scăzut de trombocite. Există, de asemenea, riscuri în plasarea liniei venoase centrale la donatori fără acces adecvat la venele periferice.

Fundația pentru Deficiența Imunitară a contracarat aceste critici.

"Orice îngrijorare cu privire la siguranța donațiilor HSC obținute de la donatorii compensați ar putea fi atenuată prin punerea în aplicare a testelor utilizate acum în mod obișnuit cu orice donare compensată de plasmă, împreună cu practica actuală atunci când se testează donatorii voluntari pentru a se potrivi cu donația HSC," a scris grupul.

Thomas Becket din McLean, Virginia, a scris că HHS își depășește limitele prin reglarea celulelor roșii din sânge în același mod în care fac organele.

"În timp ce HHS are o autoritate considerabilă în conformitate cu NOTA, această autoritate nu se extinde la definirea ca „organ” a celulelor care nici măcar nu fac parte dintr-un organ solid, darămite vital pentru supraviețuirea donatorului în aceleași moduri ca și organele solide (ficatul , inimă, plămâni etc.) supuse NOTA," Spuse Becket.

Majoritatea covârșitoare a celor 288 de comentarii adresate HRSA despre interdicția propusă au provenit de la pacienți sau de la avocații pacienților împotriva regulii propuse. Unii erau anonimi.

"Permiteți compensarea donatorilor de măduvă osoasă, deoarece este necesar să se mărească numărul de donatori pentru a avea toate tipurile disponibile tot timpul," a scris comentatorul Douglas Murphy.

HRSA nu are termen pentru a lua o decizie finală.

ACTUALIZARE: Acest articol, publicat inițial pe 5 decembrie 2013, la ora 17:47, a fost actualizat cu material nou (5 decembrie 2013, la ora 18:50).

Ultima actualizare 05 decembrie 2013

Un alt motiv pentru a-ți mânca verdele

Legumele din familia de varză, de la broccoli la bok choy, joacă un rol cheie în menținerea intestinului sănătos, au raportat cercetătorii britanici în Cell.

Aceste legume crucifere sunt o sursă importantă a unui compus care activează un receptor de hidrocarburi arii (AhR) necesar de către celulele imune ale limfocitelor intraepiteliale specializate care patrulează peretele intestinal.

În experimente, șoarecii hrăniți cu o dietă care nu furniza activatori AhR au arătat o încărcare bacteriană crescută în intestin și colon, ducând la acumularea de limfocite asociate colitei.

În timp ce mecanismul ar trebui confirmat la oameni, acesta susține "importanța fitonutrienților derivati ​​din legume crucifere ca parte a unei diete sănătoase în susținerea unor elemente importante ale sistemului imunitar și în controlul colonizării bacteriene," au spus anchetatorii, conduși de Marc Veldhoen, dr., de la Institutul Național de Cercetări Medicale MRC din Londra.

— C.P.

Punerea frânelor pe Huntington

Cercetările anterioare au arătat că melatonina poate bloca eliberarea citocromului c din mitocondrii, ceea ce întrerupe apoptoza. Astfel, cercetătorii conduși de Robert Friedlander, MD, de la Universitatea din Pittsburgh, au dorit să vadă dacă hormonul va fi neuroprotector într-un model de șoarece al bolii Huntington.

Comparativ cu placebo, injecțiile zilnice de melatonină au întârziat debutul simptomelor Huntington cu 19% și au îmbunătățit supraviețuirea cu 18% la șoarecii afectați.

Cercetătorii au descoperit că receptorii melatoninei de tip 1 (MT1) care se găsesc în mitocondrii – care fac parte integrantă din protecția mediată de melatonină – sunt epuizați în probele de țesut cerebral ale șoarecilor și oamenilor cu boala Huntington. Nivelurile sunt reduse și mai mult pe măsură ce boala progresează.

Șoarecii ingineri care au mai mulți receptori MT1 au dus la o neuroprotecție mai mare. Acea "sugerează că melatonina sau agenții similari care influențează receptorul MT1 au potențial ca tratament pentru boala Huntington, pe care nu l-am mai avut până acum," A spus Friedlander într-un comunicat.

Descoperirile au fost raportate în Journal of Neuroscience.

— T.N.

Baby Step for Sickle Cell

Cercetările efectuate pe șoareci ar putea oferi speranță celor 100.000 de americani care trăiesc cu boli de seceră, potrivit unui raport online publicat în Science. Bebelușii cu boala moștenită sunt protejați o perioadă de simptome, deoarece sunt încă capabili să producă hemoglobină fetală, care are o afinitate mai mare pentru oxigen decât substanța adultă.

Dar pe măsură ce bebelușii cresc, hemoglobina adultă preia conducerea, ducând la simptomele bolii cu seceră și a altor talasemii.

Acum, cercetătorii conduși de Stuart Orkin, MD, de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston, raportează că, la șoarecii adulți cu boală de celule secera, reducerea la tăcere a genei care produce o proteină numită BCL11A restabilește capacitatea de a produce hemoglobină fetală. Cercetătorii au spus că descoperirea deschide ușa către noi terapii și o mai bună înțelegere a fiziopatologiei tulburărilor hemoglobinei.

— DOMNIȘOARĂ.

Noua cale de creștere a producției de celule beta

Direcționarea unei căi specifice de receptori care joacă un rol în declinul normal al celulelor beta pancreatice legat de vârstă poate oferi într-o zi o altă armă împotriva diabetului, au spus cercetătorii.